Web Hosting Kullanım Sözleşmesi

IYONHOST Web Barındırma Hizmet Sözleşmesi

 

Tüketici Hakları

Bu Servis Sözleşmesi tüm İyon Host kullanıcılarına hitap eder. İyon Host'un sağladığı her türlü ürün ve servislerde takip ettiği ilke ve metodlar hakkında bilgi içermektedir. Kendi servislerimizi, kullanıcılarımızı ve diğer internet kullanıcılarını çeşitli sorumsuz ve illegal tehdit ve aktivitelere karşı korumak ve bu amaç doğrultusunda İyon Host ve kullanıcıları üzerine düşen sorumlulukları belirlemek için hazırlanmıştır.

İyon Host; internet çözümleri sunan, alan adı tescili, web alanı kiralama hizmeti (web hosting) veren bir hizmet şirketidir. İyon Host sistemleri ve ağları üzerinde bulunan bilgiler o bilgiyi sağlayan kişi ve kurumlara aittir. İyon Host, yine kendisi aracılığıyla kullanıcıları tarafından sunulan yayın ve dökümanların içeriğinden ve bu tarz içerik ve yayınların getireceği yasal yükümlülüklerden sorumlu değildir.

İyon Host servislerinin kullanımı tamamıyla kişi ve kurumların kendi tercihleri olup doğabilecek her türlü riski kendileri üstlenmaktedirler. İyon Host müşteri seçme hakkını kullanarak istemediği kişi veya kurumlara hizmet vermeyi reddedebilir.

Sipariş

Sipariş kabulü ve ödemenin onaylanmasından sonra İyon Host, sipariş detayında bulunan isteğe ilişkin kontrol panel, ftp, sql ve e-mail kullanıcı adları ve şifrelerini iletecek ve servis başlamış olacaktır. İlgili hesapların ve şifrelerin sorumluğu kullanıcının sorumluluğunda olup bu konulardan doğabilecek zarar ve ziyandan kullanıcı sorumlu olacaktır.

Beyan ve Uyarılar

Kullanıcı, aldığı servis dahilinde İyon Host tarafından aldığı uyarılara uyacağını taahhüt eder. Kullanıcı, almış olduğu bulundurma hizmetinde kendisine ücretsiz ve sınırsız olarak verilen servisleri ücretli ya da ücretsiz ve/veya sınırlı yada sınırsız olarak üçüncü kişilere dağıtamaz, satamaz.

Sorumluluk

Kullanıcı servis dahilinde sahip olduğu yazılım ve programları kullanarak erişim hakkı bulunmayan dosya veya programlara erişmemeyi, bu tarz bir sorundan dolayı herhangi bir problem yaratmamayı, oluşabilecek sorun ve problemlerde zararı karşılamayı taahhüt eder.

Kullanıcı servis dahilinde barındırdığı tüm dosya, döküman ve programlardan, web sitesi ve email hizmetleri ile kullanacağı ve faydalanacağı tüm işlemlerden kendisi sorumlu olduğunu, söz konusu veri ve bilgilerin yasalara aykırılığından doğabilecek tüm hukuki ve cezai sorumluluğu kendisi karşılamayı kabul eder. Bu konuda doğabilecek sorunlardan İyon Host'a herhangi bir kusur iletilemez.

Müşterilerin kimlik bilgilerini doğru ve eksiksiz olarak verme sorumluluğu vardır. Bilgilerin eksik olması durumunda 5 gün süre tanınır 5. gün sonunda hesap askıya alınır. Bilgilerin tutarsız veya eksik olması durumunda tüm sorumluluk müşteriye ait olmakla beraber böyle bir durumun iyonhost tarafından tespitinde müşteri hesabı tamamen silinir.

Müşterilerin aldığı servisi amacına uygun kullanmak zorundadır. İyonhost.com dosya depolama hizmeti vermemektedir. Sunucularda bulunan dosyaların muhafaza edilmesi, ilgili hizmetin müşteri tarafından uygun kullanılmasına bağlıdır. Dosyaların saklanması veya yedeklemesi iyonhost.com un sorumluluğu olmaksızın haricen ve hizmetin kullanılması şartı ile yapılır.

İçerik

İyon Host sayfaları gönderilmeden önce gözden geçirmez, doğrulamaz, ciro etmez veya kullanıcı tarafından yapılmış sayfalar için herhangi bir şekilde bir sorumluluk almaz. İyon Host kullanıcı hesaplarını bu ana hatları ihlal ettiği için veya başka bir sebeple veya İyon Host'in kendi veya kullanıcılarından herhangi birinin işine zararlı olduğuna inandığı için iptal edebilir. İyon Host hukuka aykırılık eden fiileri ve eylemleri ögrendiğinden itibaren kullanıcıya haber vermeden silmek hakkına sahiptir.

Kullanımına İzin Verilmeyen Scriptler

İyon Host sunucularında lisanssız her türlü script kullanımı yasaktır. Bununla birlikte mp3, cinsel içerik, warez, kumar, scriptlerinin ve eklentilerinin kullanımı yasaktır. İyon Host, bu scriptlerin kullanıldığını tesbit ettiğinde hesabı askıya alma veya kapatma hakkına sahiptir.

Spam ve Toplu Mail

Spam mail; Rasatsız edici zarar veren e-posta biçimidir. Iyonhost, sunucularından hiçbirinde spam mail gönderimlerine izin vermemektedir.

İyon Host sunucularını kullanarak spam e-posta ve veya tanımadığınız kişilere rahatsız edici toplu mail gönderilmesi yasaktır. Kullanıcının toplu mail gönderdiği tesbit edildiğinde, İyon Host hesabı askıya alma veya tamamen silme hakkına sahiptir. Ayrıca sunucuda bulanan mail gönderimi kayıt dosyası gerektiğinde spam maillere maruz kalan kişlerin hukuksal süreçlerinde kullanılmak üzere yetkili kurumlara teslim edilir.

Yedekleme

İyon Host, sağladığı servis içerisinde bulunan kullanıcı verilerinin hatalı kullanımlarından, veri içeriklerinden, email ile kullanılan tüm verilerden doğabilecek hiç bir maddi veya manevi zarardan sorumlu tutulamaz. Bu verilerin yedekleme ve saklama yükümlükleri kullanıcıya aittir.
İyon host kullanıcılara sistemlerini (dosyalar, e-postalar) yedeklemeleri için gerekli yazılım ve fiziksel koşulları temin eder. Bu durumun dışındaki hiç bir veri kaybının sorumlusu iyonhost değildir.

İyon Host kullanıcının tüm verilerini düzenli bir biçimde yedekleme ve bakım işlemine tabi tutucaktır. Buna rağmen İyon Host servisinde meydana gelebilecek kesinti veya veri kaybından dolayı oluşabilecek hatalardan, zarardan ve ziyandan İyon Host sorumlu değildir. Verilerin yedeklenmesi müşterinin sorumluluğundadır.

Alan Adı

İyon Host, kullanıcı tarafından sipariş verilmiş domain name kayıt işlemlerini yürütecektir. Tescil edilen domain name'in sahibi kullanıcıdır. Kullanıcı kendi kullanıcı adı ve şifresi ile domain bilgilerini değiştirebilir, domain adını dilediği servis ile kullanabilir ve transfer edebilir.

Ödemeler

İyon Host önceden haber vermeksizin ücretler üzerinde ileriye dönük olarak degişiklik yapma hakkını saklı tutar. Kullanıcı bu degişiklikler konusunda şimdiden oluşabilecek değişiklikleri kabul, beyan ve taahhüt eder.
Ücret hesap tarihinden itibaren 5 gün içinde ödenmelidir. İyon Host, kullanıcı ödeme işlemini tamamlayıncaya kadar ilgili servisi kapatma, açma hakkını saklı tutar.
Ödeme konusunda problem yaşanmasından dolayı İyon Host, kullanıcıya verilen servislerin tümünü, e-mail, web, ftp hesaplarının tamamını durdurma hakkını saklı tutar.
Bu durumun devam süresince kullanıcı adına email, web, ftp erişimleri yapılamaz ve email hesapları bloklanarak gelen emailler geri çevrilir.

İyon Host servis süresi içinde kullanıcıya tahsis ettiği elektronik posta adresine mesaj, bilgi, yazı, ödeme bildirimi gönderebilir. Kullanıcı söz konusu elektronik iletilerin alınmadığı yada kendisine ulaşmadığı iddiasında bulunamaz.

Kullanıcı, aldığı servislere karşılık başvuru tarihini takip eden 7 gün içinde ödeme gerçekleştirmediği takdirde temerrüde düşmüş sayılır ve hesabı askıya alınır.

İade ve İptal Koşulları

İyon Host, temel olarak, hizmet başlangıcından itibaren 7 gün içinde talep edilmesi halinde ilgili servis veya ürünün ücretini müşteriye iade eder. Hizmet başlangıcı şiparişin kayıt edildiği tarihtir.


Alan adı tescil - kayıt hizmeti iptal edilemediğinden dolayı ücretinin iadesi, iptali veya değişimi mümkün değildir.
Kampanyalar dahilindeki hediyelerin
ücretinin iadesi, iptali veya değişimi mümkün değildir.
SSL Sertifikalarının
ücretinin iadesi, iptali veya değişimi mümkün değildir.

Iyon Host iade talepleri için iki sınıflandırma yapmaktadır. Bunlar "Hizmet veya Ürünün Kusurlu Olması Durumu" ve "Açık İade İsteği" durumudur.

A) Hizmet veya Ürünün Kusurlu Olması Durumu

Aşağıdaki Şartlarda Geçerlidir.

  1. E-posta ile taahüd ve teyid edilmiş özel anlaşmalar dışında, resmi web sayfalarımızda ilgili ürün/hizmet ile ilgili bilgilerin, satın alınan ürün/hizmet için sağlanmamış olması.
  2. İlgili servisin veya ürünün satın alınan süre içerisinde, kullanıcı hatası olmaksızın sürekli olarak aksaması veya  kullanılamaz hale gelmesi.
  3. E-posta ile taahüd ve teyid edilmiş özel anlaşmalar dışında, ilgili ürün veya servisin ücretlendirilmesinde resmi web sayfalarımızda ilgili ürün/hizmet ile ilgili ücretin farklı olması durumunda.
B) Açık İade İsteği

İlgili ürün veya servisin, kullanımında/sağlanmasında herhangi bir kusur olmadığı durumdur.

Bu durumlarda iade talebi Iyon Host tarafından tekrar değerlendirildikten sonra Iyon Host müşteri memnuniyeti politikası'na göre yapılır. Açık iade durumunda, iade formunda iadenin ve iptalin sebebi ayrıntılı bir şekilde açıklanmış olmalıdır.

 

İade işlemi aşağıdaki şartlar yerine gelince gerçekleşir.

  1. İptal isteği sırasında satın alınan hizmetin veya ürünün kabul edilişinden sonra geçen süre en fazla 7 gün olmalıdır.
  2. https://www.iyonhost.com/submitticket.php?step=2&deptid=3 adresindeki form aracılığı ile iade isteği bildirilmelidir.
  3. Müşteri 2. maddedeki bildirimine istineden kendisine gönderilecek iade ve iptal formu'nu indirilip doldurulmalıdır.
  4. İade ve iptal formu, müşteri gerçek kişi ise bizzat kendisi tarafından ıslak imza ile, müşteri tüzel kişi ise yetkili merci tarafından firma kaşesi ve ıslak imza ile web sitemizde bulunan adrese ulaştırılmalıdır.
  5. İade edilen ürün veya servise ait müşteri ödemesine istinaden IYON HOST tarafından düzenlenmiş fatura, iade iptal formuna eklenmelidir. Elden teslim edilmemiş ilgili fatura bu süreçte posta veya kargoda ise veya henüz gönderilmemiş ise iptal isteğinden önce bildirilmelidir.
  6. İade formu ile birlikte tüzel kişiler iade edilecek miktar için Türk Ticaret Kanunu'una uygun olarak iade faturası düzenleyip Iyon Host tarafına ulaştırmalıdır.
  7. İlgili müşterinin hesap bilgilerindeki "Kimlik No / Vergi Daires, ve No" alanları iptal isteğinden önce doldurulmuş olmalıdır. Doldurulmamış ise doldurulması ve iade formuna ek olarak, bu bilgileri içeren belgelerin kopyası eklenmelidir. Örneğin Tc. Nufuz Cüzdanı Fotokopisi.
  8. Ürün veya servis ile birlikte ilişkili tüm promosyon ve hediye ürünler veya servisler, satılabilirlik niteliğini kaybetmemiş olmalıdır. Ürün/servis ile birlikte verilen hediyelerin tekrar kullanılabilir olmaması durumunda, hediye ürünün bedeli müşteriden talep edilir. Örneğin: hediye olarak alınan alan adı tescil ücreti, promosyon kuponları, SSL sertifikaları gibi geri dönüşümü ve iadesi olmayan ürün ve hizmetlere örnektir. Bunların ücretleri toplam iade bedelinden düşülür. Hosting servisleri kullanım sözleşmesi çerçevinde kullanıldığı sürece satılabilirlik özelliğini kaybetmeyecektir.
  9. İade süresi boyunca ürün veya servisin üçüncü kişilere aktarımı ve devredilmesi durumunda iptal işlemi durdurulur.
  10. Ödeme işlemini müşteri kendine ait bir hesaptan veya kredi kartından yapmış ise, iade ücretini geri alacak banka hesap numarası müşteriye ait olmalıdır. Farklı bir hesaptan veya karttan yapılan iadeler için, ödemeyi yapan hesabın sahibi, iade formundaki kendisi ile ilgili alanları doldurmalıdır.
  11. İade işlemi sırasında müşterinin bilgilerinin değiştirmesi durumunda iade talebi red edilir.
  12. İade isteği yukarıda tanımlanan "Açık İade İsteği" durumunda ise, İyon Host iade formu değerlendirildikten red etme hakkına sahiptir.
  13. "Açık İade İsteği" durumu haricinde iade sırasında, ürün için müşteri tarafından ödenenen miktar, ödenediği andaki TL kurunda hesaplanır ve 1. maddedeki durumlar haricinde, tüm ödenen miktar tamamen iade edilir.  "Açık İade İsteği" durumunda ise iade sırasında oluşacak banka işlem ücretleri ödenecek miktardan düşülecektir.
  14. İade formunun posta veya kargo ile gönderim ücreti, ürün veya servisin kusurlu olması durumunda IYON HOST'a aittir. "Açık İade İsteği" durumunda ise müşteriye aittir.
  15. İade formu doldurulduktan sona, posta veya kargo ile en fazla 10 gün içerisinde ulaştırılmalıdır. Aksi taktirde Iyon Host iptal işlemi red edilme hakkını saklı tutar.
  16. Ödeme iadesi iptalin formunun IYON HOST'a ulaşmasını izleyen 10 iş günü içerisinde gerçekleşir.
  17. İyon Host, kullanım sözleşmesinin, müşteri tarafından ihlal edilmesi halinde, ilgili hesabın durudurlması, kapatılması konusunda hak sahibidir. Bu durumlarda hesabın açılışı üzerinden kaç gün geçildiğine bakılmadan ücret iadesi yapılmaz.
  18. Iyon Host ödemesi gerçekleşmeden veya ödemeden önce uygun görmediği siparişleri kabul etmeme hakkına sahiptir. Kabul eilmemiş siparişler için iade söz konusu olamaz.
  19. Müşteri, iptali ve iadesi gerçekşen bir servis veya ürün ile için sonraki bir tarihte hiç bir hak iddia edilemez. İlgili servise bağlı bulunan müşteri verilerininin "Iyon Host tarfındaki sorumluluğu" iptal süreci başladığı an biter.
  20. Kabul edilen iptal istekleri ilgili servis veya ürünün satın alınan tüm öğelerini ve tüm kullanım süresini kapsar. Herhangi bir servis veya ürün için kısmi veya satın alınan kullanım süresi dışında belirli bir süreyle kısıtlanmış iade talepleri kabul edilmemektedir.
  21. Red edilen iade ve iptal işleminde, ürünün/servisin Müşteri hakları herhangi bir değişiklik olmaksızın devam edecektir.

İyon Host'tan hizmet alan tüm müşteriler bu sözleşmeyi okumuş ve kabul etmiş sayılır.

  • 18 Bu dökümanı faydalı bulan kullanıcılar:
Bu cevap yeterince yardımcı oldu mu?